Що таке чабер приправа?
Чабер – це дуже ароматна спеція, яка являє собою трав'янисту однорічну рослинау Смак у чаберу гіркуватий, а аромат нагадує запах перцю. Чабер, він же кондарі вперше виявили на сході Середземномор'я. Зараз рослину можна зустріти в Азії, Південної і Північної Америки, Австралії, Європі.
Як використовують чабер?
Чабер гірський йде як приправа до салатів, супів, м'ясних, рибних, грибних страв, соусів, маринадів. Він добре поєднується з бобовими і яйцями. Використовується при засолюванні огірків і в ковбасному виробництві.
Коли збирати чабер?
Надземну частину чабера збирають перед цвітінням, під час цвітіння або після нього (від травня до вересня). Сушать у затінку чи в сушарці при температурі до 35 °C. Висушена трава чаберу має зелений відтінок, приємний запах і гостра на смак.
Чабер — Вікіпедія
Чабе́р (Satureja) — рід ароматичних одно- та багаторічних трав чи напівкущів родини глухокропивових. Населяють Середземномор’я, західну й центральну Азію. Відомо понад 40 видів, з них в Україні два: чабер кримський і чабер садовий. Деякі види культивують як декоративні, пряні, …