Плід — солодка, куляста або злегка серцеподібна чорна, жовта або червона кістянка, у дикорослих дрібніша, ніж у культурних, до 2 см в діаметрі. Плоди черешні мають до 17 % цукру та до 1,1 % органічних кислот.
Кому не можна їсти черешню?
Не рекомендується їсти черешню у великих кількостях людям, схильним до повноти та хворим на цукровий діабет через підвищений вміст глюкози й фруктози.
Яку землю любить черешня?
Якщо уже говорити про грунт, оптимальним середовищем для цих дерев є піщані грунти. Візьміть до уваги і те, що черешня вологолюбиве дерево, але надлишку вологи теж не любить.
Скільки черешень можна їсти в день?
Багатьох цікавить питання, наскільки черешня калорійна. Хоча 100 грамів черешні – це лише 50 ккал, через проблеми з животом краще обмежити її споживання за один раз. Як радять експерти, краще споживати не більше 300 г черешні за один раз, а денна норма не повинна перевищувати 1 кг.
Черешня — Вікіпедія
Плід — солодка, куляста або злегка серцеподібна чорна, жовта або червона кістянка, у дикорослих дрібніша, ніж у культурних, до 2.5 см в діаметрі. Плоди черешні мають до 17 % цукру та до 1,1 % …