Коли краще квасити капусту за місячним календарем?
Потрібно мати на увазі, що до березня більша частина врожаю капусти вже не підходить для квашення. Тому потрібно ретельно перебрати її та вибрати для квашення щільні качани без гнилі, без хворих або пошкоджених листів. Квасити капусту краще за місячним календарем в середині березня, у фазі росту місяця.
Чому не можна квасити капусту?
Яку капусту не квасять Небажано солити молоді качани: мало соку, вони не тверді. З ранньою капустою аналогічна проблема, і буде складно досягти соковитості. Сорти, призначені для зберігання, також не підійдуть, тому що у них занадто жорстке листя, яке ламатиметься і не дасть сік.
Що потрібно щоб квашена капуста була хрусткою?
Щоб капуста була хрусткою, рекомендується процес заквашування починати при кімнатній температурі, а закінчувати приблизно при 0 ° С. Для отримання хрусткої капусти готуємо її в розсолі.
Чи можна квасити капусту в емальованому посуді || Як …
Крок 1. Готувати квашену капусту найкраще в бочці або емальованій каструлі. Я взяв 10 літрову емальовану каструлю. Як гніт використовував дерев’яну кришку. На …