Нейтралізувати пересіл допоможе кислота або цукор. Якщо дозволяє рецептура, в пересолену страву можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для виправлення страви – приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.
Як нейтралізувати сіль?
Відомо, що сіль поглинає вологу та нейтралізує неприємні аромати, у тому числі й їдкий запах плісняви.
Як використовується сіль у домашніх умовах?
Застосовують її для усунення неприємних запахів, під час прання, для загартовування та миття посуду і ще для багато чого іншого. – Новий віник буде служити довше, якщо замочити його перед застосуванням в гарячій солоній воді на 3 години. – Після чищення цибулі, оселедця, часнику часто руки довго мають неприємний запах.
Як забрати сіль з холодцю?
Так, у пересолений суп можна покласти кілька подрібнених картоплин або всипати 100-150 г рису — ці інгредієнти вберуть у себе зайву сіль. Якщо псувати страву зайвими продуктами не хочеться, картоплю можна покласти цілою, щоб потім було легко її дістати, а крупи покласти до супу у тканинному мішечку. Кеш
Чим можна нейтралізувати цукор, який вже з’їв?
я вже питав про сіль, може і про цукор хто підкаже, для діабетиків цукор це отрута, але іноді хочеться з’їсти щось смачне і солодке, ось як після того як уже з’їв нехай, …