В інших регіонах Італії та в багатьох країнах світу цей еластичний сир виготовляється з коров'ячого молока, жирність якого близько 50 або 45 відсотків. Приготувати моцарелу можна і в домашніх умовах, але зазделегідь бажано дізнатися про деякі тонкощі цього процесу та підібрати найкращий рецепт.10 черв. 2022 р.
Як зберігати сир моцарелу в домашніх умовах?
Зберігати його необхідно в тарі, що герметично закривається. Дуже важливо, щоб моцарела весь час була покрита розсолом, інакше вона стане сухою й зіпсується. Тому виробники й скочують цей сир в «зручні» кульки (їх легше покрити розсолом і використовувати під час приготування, наприклад, салатів). Кеш
Як роблять моцарелу?
За способом виготовлення належить до сортів сиру чеддер. В підготовлене молоко, підігріте до температури 34—38 °C вводять сичужний фермент і продовжують нагрівати до температури 50 °C, протягом 15—30 хв відбувається коагуляція, сирну масу розрізають на кубики певної величини, далі відділяють сироватку.
Яка різниця між сулугуні і моцарелою?
Запропонований цим виробником сир називався «Сулугуні Моцарела», хоча сулугуні і моцарела — два різні продукти! До того ж сулугуні солоний, а класична моцарела — ні. Українського стандарту на моцарелу немає, але є міжнародний документ CODEX STAN 262-2006.
Рецепт моцарели в домашніх умовах за півгодини