Як довго можна пити шипшину?
Для профілактики гострих респіраторних захворювань та грипу рекомендується курсами по 3-4 тижні з перервами приймати такий збір: плоди шипшини — 100 г, листя кропиви, плоди горобини, плоди малини — по 50 г. Беруть 1 ст л збору настоюють у 300 мл окропу та п'ють теплим по 50 мл 3-6 разів на добу.
Що лікує відвар шипшини?
Плоди шипшини використовують для профілактики і лікування при гострих і хронічних інфекціях, дистрофії, геморагічних діатезах, кровотечах різної етіології, при передозуванні антикоагулянтів, гострих та хронічних захворюваннях печінки (хронічний гепатит, холецистит, холангіт), захворюванні нирок і сечового міхура ( … Кеш
Який плід у шипшини?
Плоди ягодоподібні, 18 — 20 мм завдовжки, червоно-оранжеві, різні за формою, з численними волосистими сім'янками. Шипшина собача росте на схилах, узліссях, рідше під пологом мішаних і листяних лісів, уздовж доріг, на пустищах.
Шипшина і глід: як заварювати і пити, корисні властивості і …
Глід і шипшина — рослини, які давно відомі позитивним впливом на організм людини. Їх цілющі властивості дозволяють позбутися від багатьох захворювань, пов’язаних з роботою серця і …