Парова їжа зберігає натуральний колір та смак продуктів без втрати вітамінів та мікроелементів, а м'ясо, риба та овочі не втрачають вологу та виходять соковитими.. Крім того, їжа, приготовлена на пару, менш калорійна, оскільки вона готується без олії.
Що краще на пару чи варене?
Дієтологи дійшли висновку, що з усіх кулінарних методів приготування пару є найздоровішим. У пароварці їжа не контактує з водою, за рахунок чого зберігає максимум вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин.
Навіщо готувати на пару?
Переваги приготування на пару Один з основних аргументів на користь пароварок збереження в продуктах при приготуванні максимуму поживних речовин. Пароварка вважається оптимальною для приготування риби, виробів із рубаного м'яса, овочів, суфле та пудингів.