У черемші багато вітаміну C, тому вона рекомендується при авітамінозі. Доведена користь черемші для серцево – судинної системи-вона знижує тиск у гіпертоніків і перешкоджає утворенню холестеринових бляшок. Також ця зелень покращує апетит і налагоджує роботу кишечника.2 трав. 2023 р.
Кому не можна їсти черемшу?
Кому не можна їсти черемшу Черемшу краще не вживати під час вагітності, людям, що страждають на гастрит, епілепсію, виразку шлунка і 12-палої кишки. За надмірного споживання вона може викликати безсоння, головні болі та розлад шлунка. Кеш
Що лікує черемша?
Сік і подрібнене листя вживається зовнішньо при різних шкірних захворюваннях, особливо лишаях і бородавках. Зі стебел черемші готують настій, яким промивають рани, виразки, порізи, які тривалий час не загоюються. Кеш
Як вживати черемшу?
У їжу черемшу використовують в сирому, солоному і квашеному вигляді. З неї варять супи, готують салати, начинку для пирогів, приправи до м'ясних , рибних й овочевих страв. Сушену пряність розмелюють і приправляють нею страви.
Про користь часнику. Корисні властивості часнику, доведені …
Незважаючи на те, що часник має порівняно невелику калорійність, він вважається дуже поживним продуктом. Щоб довести це, розглянемо зміст в одній порції часнику вагою в 28 грамів обсягу добової норми поживних речовин: 1. марганець – 23 відсотки; 2. вітамін B6 – 17 відсотків; 3. …