Насіння фенхелю надають пікантний смак і ніжний аромат супів рибних і овочевих. А також їх додають в маринади для овочів, в квашену капусту і солоні огірки. У нього виразний запах анісу і хрустка соковита м'якоть.
Для чого пити чай з фенхелю?
Чай із фенхелю є протимікробним та противірусним засобом. Містить антиоксиданти, тим самим знижує навантаження на нирки та печінку, сприяє утворенню нових клітин і навіть зменшує ознаки старіння. Травна система. Усунення печії та газів.
Для чого потрібен фенхель?
Препарати з фенхелем мають м'яку сечогінну та відхаркуючу дії, сприяють травленню та знімають спазми. Споживання кореню фенхелю рекомендується при метеоризмі та проблемах у роботі травного тракту, а насіння – при здутті, застуді та кашлі. У боротьбі за красу фенхель також є незамінним.
Що можна зробити з фенхелю?
Плоди і коріння цієї рослини застосовують при випіканні хлібобулочних та деяких кондитерських виробів. З плодів роблять чай, лікери, а також настоянку, яку називають «кропова вода». Особливим попитом користується ефірна олія фенхелю, яке має неймовірно смачний запах. Не менш популярним є соус з плодів цієї рослини.
Фенхель – Полезные и опасные свойства фенхеля
Полный состав. В плодах фенхеля присутствует кальций, калий, магний, железо, медь, цинк, хром и аллюминий. Препараты фенхеля обладают спазмолитическим и ветрогонным действием, повышают …