Як правильно сушити траву меліси?
Нарізану заготівлю потрібно розкласти на деко і відправити в розігріту до 40 градусів духовку, дверцята залишаються відчиненими. Через дві години можна виймати мелісу і досушувати на відкритому повітрі. В мікрохвильовці трава, попередньо накрита бавовняною тканиною, сушиться близько двох хвилин. Кеш
Як правильно заварювати чай з меліси?
Якщо потрібен більш дієвий засіб, приготуйте відвар із меліси. Для цього потрібно 2 ч. л. трави залити склянкою окропу і проварити 3 хвилини на водяній бані.
Коли потрібно зрізати мелісу?
Мелісу збирають на початку цвітіння, зрізуючи верхню частину рослини разом з листям. Залишають не менше 10 см стебла. Заготівля проводиться після обіду, у суху, сонячну погоду.
Як правильно сушити мелісу в домашніх умовах | ГОСПОДАРІ
У піддони тонким шаром розкласти підготовлену лимонну м’яту, щоб повітря вільно циркулювало. Виставити в сушарці температуру 45-50 градусів і …