Чому не згортається молоко?
Ультрапастеризоване молоко піддається сильній обробці, в результаті структура молочних білків сильно порушена, що призводить до поганої коагуляції. У другому варіанті — фермент не згорнув білок, який був нагрітий до температури вище 75°C.
Що робити якщо молоко не скисає?
Для того, щоб пришвидшити цей процес, варто в свіже молоко, додати трохи кислого молока, сметани або шматочок сиру. Адже кисломолочні бактерії, які містяться в сирі та кислому молоці, почнуть швидше розмножуватись, що прискорить процес скисання.
Що впливає на процес скисання молока?
Скисання молока Коли його зберігати у звичайних умовах, без холодильника, при кімнатній температурі, то присутні в ньому бактерії починають посилено розмножуватися. При цьому як енергію вони активно застосовують компоненти молока, такі як білки, жири й вуглеводи. В цьому і полягає причина, чому молоко скисає.
Чому згортається або не звертати молоко
Молоко може згорнутися, якщо в нього капнути лимонної кислоти або оцту. Можливо також і те, що ваш молочний продукт згорнеться при більш низькій плюсовій температурі (від +50 ° С), проте в …