Чому страва хінкалі так називається: цікаві факти та історія її походження

Хінкалі – це одна з найпопулярніших національних страв Грузії, яка виникла ще за давніх часів. Колись ця незвичайна страва була названа на честь певного географічного регіону Грузії, але згодом вона стала популярною у всій країні, а також за її межами.

Таким чином, назвали цю вишукану грузинську кухню по-особливому. Хінкалі – це назва одночасно ще I розростала сочевиці страву, і манти, і хінкали, бо передбачено за законами до раю. У давнину, коли грузинська кухня тільки починала свій розвиток, хінкалі створювали та називали у певних містах Грузії їхні місцеві жителі.

Однак з часом хінкалі стало настільки популярним, що його почали готувати та називати у всіх містах Грузії. Таким чином, хінкалі як кулінарна страва стала символом і фактором, що об'єднує, для всіх грузинських регіонів. Сьогодні хінкалі настільки відомий, що став гастрономічним символом Грузії та користується популярністю не лише серед грузинів, а й у багатьох любителів грузинської кухні по всьому світу.

НазваПричина назви
1Шпигун у СРСРХінкалі отримали свою незвичайну назву через те, що, за легендою, одному зі шпигунів СРСР вдалося вкрасти секретний рецепт грузинського блюда і передати його до Радянського Союзу. Страва була названа на його честь – хінкалі.
2Викрадення нареченоїЄ й інша версія походження назви хінкалі. Згідно з цією версією, у давнину хінкалі подають незаміжнім дівчатам, і коли вони поїдають його, то несуть щасливе життя. Буквальний переклад назви "хінкалі" означає "викрадення нареченої".
3Гірська вершинаТакож існує припущення, що назва хінкалі походить від грузинського дієслова "хінгаря" – "пострибати", "покататися". Передбачається, що вживання цієї страви надає сили та енергію, як після активних фізичних занять чи сходження на гірську вершину.

Хто вигадав хінкалі?

Звідки з'явилося блюдо. Своє походження хінкалі бере з гірських грузинських областей Пшаві, Мтіулеті та Хевсуреті. За однією з версій, грузинські жінки готували своїм чоловікам ароматні мішечки з тіста з рубаним м'ясом і зеленню ще за часів війни з персами.

Як ще називають хінкалі?

Чаклуни, хінкалі, димсами та равіолі: як готують і їдять одні й ті ж пельмені у 20 країнах світу

Як називаються грузинські хінкалі?

калакурі Хінкалі «калакурі», традиційні грузинські страви

Related Post

Малинове дерево гігантМалинове дерево гігант

Який сорт малинового дерева найкращий? Таруса – найкращий сорт малини штамбової, яку ще називають малиновим деревом. Як розмножити малинове дерево? Малинове дерево можна розмножити двома способами: прикореневій порослю і живцюванням.

Домашні м’ясні консерви в автоклавіДомашні м’ясні консерви в автоклаві

Скільки часу готувати тушонку в автоклаві? Час автоклавування не повинен перевищувати 70 хв., а температура – 120 градусів. Кеш Скільки солі на 1 кг м’яса для тушонки? Відміряємо сіль: на

Коли відбувалося пугачівське повстанняКоли відбувалося пугачівське повстання

Дата: 1773–1775 рр.. Коли почалося Пугачівське повстання? Повстання почалося на Яїке, що було випадково. Хвилювання почалися ще в січні 1772 р., коли яєцькі козаки з іконами і хоругвами з'явилися на