У шпинаті багато вітаміну К1, який необхідний для згортання крові. Фолієва кислота, яку містить шпинат, важлива для вагітних жінок і необхідна для нормального функціонування клітин та росту тканин. Шпинат – чудове джерело заліза, яке допомагає створювати гемоглобін, що доставляє кисень тканинам вашого тіла.
Кому не можна їсти шпинат?
Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину. Кеш
Чому не можна їсти багато шпинату?
Основний недолік цієї зелені в тому, що там багато щавлевої кислоти. Страви, приготовані зі шпинату, не можна їсти людям, що страждають патологіями нирок і сечовивідних шляхів, – це може бути сечокам'яна хвороба. Також не варто його їсти людям з нефритом. Не варто вживати даний продукт при ревматизмі і подагрі.
Що лікує шпинат?
Високий вміст фенольних сполук (флавоноїдів і фенолокислот) зумовлює капілярозміцнюючі, протисклеротичні й протизапальні властивості шпинату. Корисно вживати шпинат дітям, вагітним і ослабленим хворим, хворим нагіпохромну анемію, діабет і гіпертонію, при гіпацидному гастриті й ентероколіті.
Шпинат при беременности: польза и вред, можно ли на …
Чем полезен шпинат при беременности на ранних и поздних сроках. Шпинат при беременности рекомендован в качестве источника витаминов и микроэлементов, в частности йода, дефицит которого …