Йошта (від нім. Johannisbeere — смородина і нім. Stachelbeere — аґрус) – повсякденна назва гібрида чорної смородини з аґрусом, який був отриманий в ході складного схрещування, проведеного в Німеччині професором Г.28 квіт. 2014 р.
Що можна зробити з Йоштою?
З йошти роблять варення, пироги, компоти та різні заготівлі. Крім цього, свіжі ягоди заморожують, аби взимку готувати компоти чи додавати до випічки. Можна зробити з йошти домашнє вино, наливку та інші алкогольні напої.
Як називається гібрид аґрусу і смородини?
Йо́шта (від нім. Johannisbeere — смородина і нім. Stachelbeere — аґрус) — гібрид смородини та аґрусу. Рослина виведена в 1970-х роках у ФРН селекціонером Рудольфом Бауером.
Як відрізнити Йошту від смородини?
Ягоди схожі на смородину, але дещо відрізняються за розміром . Примітним є те, що, на відміну від аґрусу, у рослини повністю відсутні колючки. На смак ягоди кисло-солодкі, але не мають характерного для чорної смородини аромату. Кущі йошти потужні, міцні, висотою до 2,5 метрів.
Як називається гібрид смородини і агрусу?
Рослина не зустрінеш серед диких лісових заростей, біля берегів річок, озер, інших місцях дикої природи. Як, наприклад, карельську золотисту смородину, інші …