Як зварити варення з полуниці щоб ягоди були цілі?
Вимиті ягоди розкладіть на паперовому рушнику, просушіть їх. Викладаємо ягоди у місткість з товстим дном шарами, пересипаючи кожен шар цукром. Залишаємо так полуницю на 8 годин, можна на ніч, щоб вона увібрала у себе цукор, що допоможе ягодам залишитися цілими.
Скільки часу варити варення з полуниці?
Акуратно струсити полуницю з цукром, залишити на 5-6 годин (за цей час полуниця дасть сік). Банки і металеві кришки вимити, простерилізувати. Поставити каструлю на невеликий вогонь, довести до кипіння. Варити полуничне варення 7-10 хвилин на невеликому вогні.
Як приготувати полуницю на зиму?
Помити банки з содою і простерилізувати їх у будь-який спосіб. Викласти полуницю в стерильні банки 0,5 л і залити соком, що виділився. Накрити кришками, стерилізувати протягом 10 хвилин на повільному вогні, після того, як вода закипить. Закатати заготовки з полуниці закаточним ключем.
Варення з полуниць на зиму — густе, з цілими ягодами: …
Щоб приготувати повидло (джем) з полуниць на зиму, яке буде максимально густим і з цілими ягодами, слід дотримуватися всіх рекомендації і запастися терпінням, тоді покроковий рецепт допоможе створити ароматну солодкість. З інгредієнтів потрібні щільні ягоди, які не встигли перезріти і …