Хвороби томатів у розсаді

Найпоширенішими хворобами молодих томатів є чорна ніжка, біла й бура плямистості листя, чорна бактеріальна плямистість, бактеріальний рак, стрик, фітофтороз та мозаїка. Небезпечна хвороба, що вражає молоді рослини, – чорна ніжка.

Чому жовтіють нижні листочки у розсади томатів?

Найчастіше пожовтіння листя розсади томатів відбувається через неправильне поливання, нестачу або надлишок освітлення. Помідори – це світлолюбні рослини, при нестачі освітлення вони жовтіють, але і цілодобове підсвічування в теплицях негативно позначається на посадках.

Чому скручується листя на розсаді томатів?

Причини скручування листя: нестача води або надмірна кількість вологи можуть призвести до виникнення цієї проблеми. Поливати дорослу двотижневу розсаду потрібно теплою водою, і робити це по мірі необхідності, слідкуючи за рівнем висихання верхнього шару ґрунту.

Чому гниють ще зелені помідори?

Зверніть увагу, чому з'являється це захворювання Вершинна гниль – це фізіологічна хвороба помідорів, що виникає через нестачу кальцію в ґрунті або проблеми з його засвоєнням рослинами. Вона проявляється у вигляді темних сухих плям на верхньому полюсі плода, які потім поширюються на всю м'якоть.

Хвороби розсади помідорів: Захворювання томатів, Фото, …
Хвороби розсади томатів: фото та опис Помідори схильні до різних захворювань грибкового, вірусного та бактеріального походження. Найчастіше зустрічаються хвороби, про які ми розповімо нижче. Фітофтороз та боротьба з ним Фітофтороз – …

Related Post

Чи можна прищепити яблуню навесніЧи можна прищепити яблуню навесні

Найкращий період для щеплення яблуні – це весна, але також хорошим часом вважається кінець липня-початок вересня. Якщо ви встигнете прищепити яблуню до настання холодів, то та частина, яку ви прищепили,

Скільки коштує піца в Санті Бобруйск?Скільки коштує піца в Санті Бобруйск?

Щовівторка дві піци «Пепероні» за ціні однієї в мережі магазинів «Санта»! Тонке тісто, сир моцарелла, шинка і салямі, цибуля, орегано та часникова олія, перці халапеньо та кайєнський – всі апетитні