Коли і як правильно обрізати сливу?
Дерево обрізають наприкінці березня – на початку квітня, коли вже минули морози, але ще не прокинулися бруньки рослини і не почався сокорух. Навесні вирізають на кільце всі підмерзлі, пошкоджені гілки, які неправильно ростуть (всередину крони), а також проріджують крону і вкорочують прирости минулого року на 1/3.
Коли краще обрізати сливу?
Коли можна обрізати сливу Найкраще обрізати дерево в кінці березня – на початку квітня: заморозків вже не буде, а бруньки рослини ще не прокинулися і руху соків немає. Але орієнтуватися, звичайно ж, краще по погоді, а не на календар.
Коли осінню можна обрізати сливу?
Цю обрізку можна робити восени та взимку до настання сокоруху. Починати можна у кінці жовтня або в лютому. Для того щоб прискорити плодоношення на рік-два, також формують крону, відгинаючи обрізані гілки: обережно прив'язують до стовбура скелетні гілки знизу, збільшуючи їхній кут із 45–50° до 60°.