Мигдаль прийнято вважати горіхом, який є самостійним плодом, як волоський горіх. Однак це не так – це кісточкових плід, і зростає він на чагарниках. Підвид – слива. Дерева Мигдаль має схожі плоди, що і попередник, але рідко дає м'яку м'якоть, тому з усього врожаю залишаються лише кісточки.
Що робити з мигдалем?
У жирній олії мигдалю солодкого та гіркого мітиться олеїнова, лінолева, пальмітинова та інші кислоти, а також фітостерин. Споживають свіжим, підсоленим, підсмаженим, а також як прянощі при приготуванні різних виробів з тіста, шоколаду, солодощів, лікерів, надаючи їм тонкого смаку. Кеш
Кому не можна їсти мигдаль?
Але і для солодких горіхів є свої протипоказання, такі як індивідуальна непереносимість та алергія. Не варто переїдати мигдаль навіть здоровим людям, це може викликати помутніння розуму та запаморочення. Кеш
Яка користь від мигдалю?
Вітамін E і альфа-токоферол в складі мигдалю підвищують мозкову активність мозку, покращують когнітивні функції і корисні для судин головного мозку. Жменя мигдалю – хороший перекус перед іспитом або співбесідою. А ще мелатонін в складі мигдалю дуже корисний для сну.
Мигдаль (горіх) — Вікіпедія
Мигдаль на гілці, горіхи в шкаралупі та горіхи, очищені від шкаралупи Мигдаль (мигдалевий горіх) — їстівні ядра насіння або самі насіння одноіменної рослини.