Назви китайських мант у російському перекладі: дізнайтеся все про традиційні страви Китаю

Китайська кухня відома своєю різноманітністю страв та цікавими способами приготування. Однією з найпопулярніших та вишуканих китайських страв є манти. Манти – це круглі або напівкруглі пельмені з начинкою, які готуються шляхом ширяння або варіння.

Однак, якщо ми говоримо про китайські манты, то треба звернути увагу на їхню специфічну назву. Китайські манти називаються баоцзи. Це слово походить від двох китайських ієрогліфів, які означають «парові пельмені». Баоцзи мають довгу історію і завжди готуються з великою ретельністю та любов'ю.

Баоцзи – справжня делікатеса, популярна у всіх регіонах Китаю. Вони можуть бути з різними начинками: м'ясними, овочевими або зовсім разом. Але найважливіше – це ідеальне поєднання тіста та начинки. Тонке та ніжне тісто, яке добре поєднується із соковитою та ароматною начинкою, робить баоцзи по-справжньому унікальними.

Тип мантиТранскрипціяПереклад
Сяолунxiǎo lúnмаленька манта
Цзяоцзіjiǎo zǐтортик із м'ясом
Цзяоманjiǎo manтонке тісто з м'ясом
Таньдунтан dūnтонке тісто з маленькими мантами
Баодунbǎo dūnпарова манта
Цісіcì sīманта з соусом
Цзяоманцзиjiǎo man cìтонке тісто з м'ясом у соусі

У Китаї це – цзяоцзи

цзяоцзи
餃子 гё̄дза [ɡʲo̞ːza̠]) або кедза (кор. страва китайської (спочатку), а також японської та корейської кухні, один з різновидів пельменних виробів цього регіону. Гьодза ліпляться з тіста з начинкою з м'яса (найчастіше свинячого фаршу) і овочів (найчастіше капусти), рідше тільки з м'яса.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Цзяоцзи

, баоцзи, вонтони та шуй яо (відоме слово дим сам, яким на Заході часто називають китайські пельмені, насправді позначає південнокитайські закуски взагалі), в кухнях народів Тибету та Кореї, Середньої Азії та Кавказу та Калмикії також є аналоги пельменів — бериги, пози, манти, хінкалі, момо

момо
མོག་མོག་; Вайлі: mog mog, непальськ. म:म:) блюдо з тіста з начинкою. Момо аналогічно монгольським буузам, китайським цзяоцзи, азіатським мантам, грузинським хінкалі, російським пельменям, українським вареникам та італійським равіолі.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Момо_(страва)

, …5 лип. 2018 р.

Як правильно називаються китайські пельмені?

餃子 гё̄дза [ɡʲo̞ːza̠]) або кедза (кор. 교자) — страва китайської (спочатку), а також японської та корейської кухні, один із різновидів пельменних виробів цього регіону. Гьодза ліпляться з тіста з начинкою з м'яса (найчастіше свинячого фаршу) і овочів (найчастіше капусти), рідше тільки з м'яса.

Як називаються китайські пельмені на пару?

Баоцзи (кит. 包子, піньінь bāozi), або просто бао (кит. 包) — китайська страва, яка є невеликим пиріжком, що готується на пару. Тісто, як правило, дріжджове, на відміну від бууз (чия назва походить від китайського баоцзи).

Як називаються китайські пельмені круглі?

Вонтони чи хуньтунь Вонтони бувають круглої чи трикутної форми. Способи приготування: на пару, варять або смажать у олії. У Китаї для вонтонів продають готове тісто, яке вже нарізане на квадрати або кружки, але також можна приготувати і самостійно.

Яким є Цзяоцзи?

Цзяоцзи їдять як вареними, так і смаженими. Однак цзяоцзи – це не вонтони та не гьодза. Вони відрізняються від цих двох видів тестяних виробів завтовшки розкочування тіста: у вонтонів і гьози тісто має бути викочене дуже тонко, майже до прозорості, а у цзяоцзи тісто товстеньке.

Related Post

Виробництво цукерок: основні етапи, рецепти та секретиВиробництво цукерок: основні етапи, рецепти та секрети

Виробництво цукерок – це складний та захоплюючий процес, який потребує не лише творчого підходу, а й використання спеціального обладнання та інгредієнтів. Щоб створити смачні та якісні солодощі, необхідно слідувати певним

Як зняти квартиру в кірові на тривалий термінЯк зняти квартиру в кірові на тривалий термін

У якому місяці найвигідніше знімати квартиру? Початок і середина літа – Хороша можливість зняти житло на тривалий термін. Ось коли сезонна оренда житла по-справжньому вигідна: квартири та кімнати на дачно-відпускний