Калорійність нуту висока – 320 ккал на 100 грам, тому щоб насититися ним, багато з'їсти не доведеться. Завдяки тому, що в нуті багато клітковини, він корисний при цукровому діабеті.
Кому не можна їсти нут?
Кому не можна їсти горох нут
- тим, у кого є алергія на нут чи бобові;
- людям, що страждають від метеоризму, а також – захворювання кишечника;
- тим, у кого язви мочового міхура;
- людям, які страждають від циститу;
- людям, які хворіють на хронічні хвороби печінки, підшлункової.
Кеш
Як правильно вживати нут?
Із нуту готують каррі, фалафель, котлети, запікають у медовій скоринці, додають у салати, супи, тушковані овочі, а також роблять хумус і шакшуку. Цей продукт відмінно поєднується з м'ясом, рибою, овочами й навіть м'яким вершковим сиром – ціле поле для експериментів!
Яка користь нуту?
🌿 Корисний при проблемах з травною системою. Він сприяє кращому випорожненню кишківника при закрепах, пригнічує розвиток гнильних бактерій. 🌿 Метіонін, що міститься у нуті, знижує рівень «поганого» холестерину, сприяє врегулюванню рівня цукру в крові. 🌿 Нут корисний при ожирінні печінки, покращує її роботу.
Нут – калорийность, полезные свойства, пищевая ценность, …
Нут – один из самых питательных продуктов. Калорийность нута составляет 320-370 кКал. 100 г бобов содержат 61 г углеводов, 6 г жиров и до 30 г белков. По питательности нут сравним с мясом. …