Такий сухий овоч можна вживати в їжу просто так, а можна додавати в супи (розсольники, солянки), рагу, салати, використовувати в якості солоного пряного снеку або перекусу. Крім кулінарії сушені огірки використовують в косметології та народній медицині.
Чому корисно їсти огірки щодня?
Якщо говорити про корисні властивості огірків, то їх досить багато: вітаміни А, В та С, які входять до їхнього складу, підвищують працездатність організму та покращують імунітет; огірки здатні заповнити дефіцит води в організмі на 95%;
Де ростуть огірки?
Огірок – однорічна трав'яниста рослина родини гарбузові (лат. Cucurbitaceae). Вочевидь, тропічні і субтропічні регіони Південно-Східної Азії є місцем походження огірка, де і зараз зустрічаються дикорослі види цієї культури.
Для чого корисний огірок?
Огірки багаті на вітамін К, який допомагає кальцію краще розподілятися в організмі – це, своєю чергою підтримує щільність кісток, захищає від переломів, допомагає запобігти остеопорозу. Очищають організм. Завдяки огіркам кишечник буде краще очищатись.
Топ 5 рецептів смачних маринованих огірків на зиму
Трошки пряні, з легкою трохи гоструватою ноткою, ці огірочки просто ідеально підійдуть до страв з картоплі. Можна їх використовувати й у якості компонента для …