Рибуяка сильно пересолена, вимочувати слід дві чи три години. Якщо риба має різкий смак, то замочену рибу потрібно залишити у холодильнику на ніч. Коли мине потрібну кількість часу, рибу необхідно витягнути з рідини, в якій вона вимочувалась і добре промити під струменем води.
Як реанімувати в'ялену рибу?
Щоб в'ялена та сушена риба не втратила свої смакові якості, і при цьому стала м'якою, потрібно зробити таке:
- Закип'ятити воду у каструлі
- Опустити туди рибу хвилин на 15-20.
- Вийняти з води
- Загорнути в кухонний рушник та в целофановий мішок
- Покласти на гарячу батарею або в тепле місце на 1-1,5 години
Збережена копія
Як виправити солону рибу?
Вимочувати рибу найкраще в проточній воді: рибу кладуть у посуд із ґратами та залишають під струменем з-під крана. Якщо ж рибу вимочують у змінній воді, то процес вимочування повинен тривати 10-12 год. за умови, що воду змінюють через кожні 2 год.