Вперше давати дітям гречку рекомендують в 4-6 місяців, особливо якщо у малюка діагностована анемія або недостатня вага. Якщо у дитини нормальна маса тіла, немає дефіциту заліза або запорів, педіатр може вирішити, що немає необхідності вводити в раціон гречану кашу раніше 6 місяців.
Яку кашу вибрати для першого прикорму?
Здебільшого, для першого прикорму малюка обирають монокомпонентну кашу з рису чи гречки. У рисі міститься мало білків. До того ж рисовий крохмаль добре перетравлюється та засвоюється в організмі дітей і допомагає їм нормалізувати випорожнення. У рисі є калій, магній, кальцій та фосфор, а також багато вітамінів.
Як вводити гречану кашу?
Гречану крупу залити холодною водою 1:2,5 (гречка:вода). За бажанням! – додати сіль, олію або масло, смажену цибулю, змелені в кавомолці 1-2 сушені білі гриби або будь-що, чим багата ваша кухня і з чим, прогнозовано, буде смакувати готова гречана каша.
Коли солити гречану кашу?
Досвідчені ж господині знають, що гречку, як більшість круп, потрібно солити на початку приготування. Сіль допомагає зернам розваритись. Крім того, у підсоленій воді крупа рівномірно просолиться, а готову гречку легко пересолити.