Чому Помутніли помідори Що робити?
погано вимиті банки погано вимиті помідори погано закриті кришки, які пропускають повітря
Як швидко заквасити помідори?
Помідори накриваємо тарілкою, накриваємо кришкою і залишаємо на шість днів в теплі бродити за кімнатної температури. Через шість днів наші квашені помідори готові, можна дегустувати зимову закуску і пригощати рідних. Помідори перекладемо в чисті банки, заливаємо тим самим розсолом, у якому вони квасились.
Скільки потрібно солі на квашені помідори?
У кожну банку вкладіть велику жменю віника, щоб закрило дно банки, ще стільки ж має залишитися. У кожну банку вкиньте по 2 лаврових листки, по 10 горошин чорного перцю, по 2 бутони гвоздики, по 3 горошини запашного перцю. Далі – соляний розчин. На одну трилітрову банку треба приблизно 50-60 грам солі.
Розсіл випивали літрами. Солодкі помідори на зиму
Виходять солодкі соковиті мариновані помідори. Варто скуштувати цей рецепт, якщо ви любите солодкий питний розсіл. Інгредієнти для маринування помідорів: сіль – 2 ч. л.; цукор – 3 ст. л.;