– має болезаспокійливу, протизапальну, антисептичну, протиалергічну та сечогінну дію. – для жінок допомагає при проблемах сечостатевої системи, а для чоловіків – потенції. – при інфекційних захворюваннях. – при ожирінні селера володіє легким послаблюючим ефектом за рахунок вмісту клітковини.9 бер. 2021 р.
Кому не можна їсти селеру?
Адже він містить багато вітамінів, ще й позитивно впливає на рівень цукру. Кому не варто їсти корінь селери? Не варто вживати цей продукт у сирому вигляді при проблемах з кишківником або шлунком (наприклад, при загостренні гастриту). Також обережно слід вживати при загостреннях хвороб жовчного міхура і нирок. Кеш
Для чого їсти селеру?
У складі селери багато води та нерозчинної клітковини, тому вона полегшує проходження їжі по кишечнику. Оскільки цей овоч має очищувальні та сечогінні властивості, під час розладів шлунку від його споживання краще утриматись.
Як правильно їсти селеру?
В їжу використовують всі частини селери, але взимку особливо цінуються коренеплоди рослини. Їх їдять в сирому вигляді, додають в салати, супи; запікають, варять, смажать, а також висушують, перетирають і використовують як приправу.
Що таке селера: огляд, правила вживання та технологія …
Що таке селера Це овочева культура, в якій їстівні всі частини – корінь, листя та стебла. Селера пахучий — дворічна рослина із сімейства парасолькових, або селерових.