Що приготувати з журавлини Рецепти класичних простих страв з журавлини – морсів, компотів, соків, варення, желе і джемів – є на будь-якому кулінарному порталі, але на сайті «Смачного» до кожного рецепту додається «інструктаж» від наших кухарів з покроковим приготуванням.
Що можна приготувати з журавлини?
В Україні здавна знають журавлину – ці темно-червоні ягоди вже чимало століть поспіль використовуються в кулінарії і народній медицині. Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай.
Для чого використовують журавлину?
Як засіб з сечогінними й антимікробними властивостями журавлину використовують для профілактики й лікування захворювань нирок, сечовивідних шляхів і сечового міхура, при гіпоацидних гастритах, при початкових формах панкреатитів.
Що приготувати з сушеної журавлини?
Що готують із сушеної журавлини Сушена журавлина додасть кольору, терпкості, кислуватості та текстури різним стравам, як-от салати, каші, снеки, гранола, печиво, кекси, хліб. Нею можна замінити родзинки або будь-які інші сухофрукти.
Рецепти страв з журавлиною – Смачного
Журавлину сушать, заморожують, замочують, консервують, готують з неї пікантний кисло-солодкий соус, який подають з м’ясними, рибними, яєчними, овочевими та …