Всім відомі прості страви зі слив – варення, джем, мармелад, желе, компот, але мало хто знає, що японці люблять умебосі – солоні мариновані сливи, рецепт приготування яких популярний в японській кухні.
Що можна закрити зі слив?
Прибрати з сливи кісточку і можна готувати джем, варення, повидло або домашню настоянку. Стиглий урожай, зібраний з гілок, підійде для будь-якої заготовки зі слив на зиму, а також заморожування і сушіння. Недозрілий фрукт можна використовувати для приготування соусів, аджики і додавати в овочі і гриби при маринуванні. Кеш
Як приготувати сік зі слив?
Готуємо: Видаліть кісточки з слив, викладіть в каструлю і нагрівайте на слабкому вогні до повного розм'якшення. Протріть сливи через сито, додайте цукор з розрахунку 50-100 г на 1 кг слив. Доведіть сік до кипіння і розлийте по стерилізованим банкам.
Кому не можна їсти сливи?
Зазначимо, що з обережністю потрібно включати в раціон сливи та при наявності захворювань нирок, жовчного і сечового міхура, щоб уникнути гострих нападів болю через сечового і жовчовивідного ефекту цих фруктів. Для тих, хто худне небажано їсти сливи, через те, що в них міститься дуже багато цукрів, не забувайте про це.
Страви з сливами – 16 рецептів страв з фото, …
Всім відомі прості страви зі слив – варення, джем, мармелад, желе, компот, але мало хто знає, що японці люблять умебосі – солоні мариновані сливи, рецепт приготування яких популярний в …