чудово ірга підійде для приготування варення. Для цього на 1 кг ягід додають 800 г цукру і 200 г води, ставлять на газ і кип'ятять протягом 15 хвилин. Після цього потрібно додати близько 2 г лимонної кислоти – і можна закривати; настоянка буде корисна всім.
Що робити з ірги?
сушених плодів на склянку окропу, настояти 30 хв, пити (плоди також споживають) 3-4 рази на день – це чудовий вітамінний та в'яжучий засіб, також плоди ірги мають заспокійливу дію. Квітки рослини можна додавати в чай із шипшиною і глодом. Настій квіток ірги рекомендують як гіпотензивний, кардіотонічний засіб.
Яка користь ірги?
У складі ягоди ірги знаходиться безліч корисних вітамінів і мікроелементів, наприклад, фітостерини, які відповідають за зміцнення судин, а також запобігають появі тромб. За оптимальну роботу кишечника і шлунка відповідають пектини, що містяться в ірзі, також вони покращують кровообіг в мозку. Кеш
Що за ягода ірга?
Ірга вільхолистаРедагувати Ірга вільхолиста (Amelanchier alnifolia) — чагарник з їстівними ягодами, який росте у Північній Америці, зокрема на Алясці, в західній Канаді і на західній та північно-центральній території США.
Що можна приготувати з ірги: рецепти і користь заготовок
Як заготовити іргу на зиму: рецепти заготовок … З ірги можна приготувати багато чого: соки, джеми, варення, настойки, желе, компоти і навіть використовувати як добавку в приготуванні вина …