Що роблять з хрону?
Коріння хрону їстівне і є приправою до різних страв. Молоде свіже листя додають у салати і супи, використовують при засолюванні капусти, огірків та помідорів. Гострий запах тертому хрону надають ефірна і гірчична олії.
Що лікує хрін з медом?
Розведений сік хрону з цукром або медом застосовується для полоскання ротової порожнини і горла при запальних процесах і ангінах. Сік кореня закапують у вуха при запаленні і гнійних виділеннях, а для лікування гнійних ран використовують кашку у вигляді компресу – як місцевий подразнюючий та відволікаючий засіб.
Як приготувати хрін на зиму?
Корінь хрону очистити від шкірки, вимити під проточною водою. Нарізати скибочками і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Викласти хрін в миску, додати цукор (мед), лимонний сік, сіль. Ретельно перемішати і розкласти по стерилізованим банкам.
Страви з хроном – 39 рецептів з фото, калорійність, …
Що приготувати з хроном Хрін радять вживати з холодними закусками, стравами з м’яса і риби, а також овочевими салатами. Дрібно нарізані листя мають яскраво виражений аромат і специфічний смак. Ця приправа гармонує також з холодними супами ( окрошкою ). А приготування хрону займає особливе місце в списку кулінарних шедеврів.