Для чого знімають піну з варення?
Разом із піною на поверхню варення підіймаються часточки бруду з фруктів, ягід та цукру. Це може бути відцвіла квітка, листя чи волоски мішковини з цукру. Звісно, це все краще прибрати. Якщо ви добре вимили кожну ягідку та фрукт, гарно їх очистити та використовуєте цукор в пакуванні, бруду на поверхні не має бути. Кеш
Що робити якщо варення рідке?
Варення перед викладанням у пиріг просто слід загустити. Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями або панірувальними сухарями.
Як правильно закривати варення?
Для консервації кислих плодів слід застосовувати більш концентрований цукровий сироп. Наприклад, для аличі та вишні цукру потрібно брати у пропорції 1 до 1,5, або 1 до 2, а ось солодкі плоди цукру потребують менше. При заливанні сиропом вода з плодів переходить у сироп.
Для чого треба знімати пінку з варення, коли варите: …
Причини появи пінки. Пінка, яка з’являється у процесі варіння варення, це звичайне повітря. Воно, відповідно, світліше ніж варення, тому її краще зняти.