Як зробити сир з закваски в домашніх умовах?
Для приготування сиру використовуйте закваску Сир VIVO і молоко (коров'яче, козяче…). З 1 літра молока вийде 150-200 г сиру. 1 флакона закваски досить для сквашування до 3 літрів молока. 2 Отриману кисломолочну основу для сиру підігрівати в каструлі на маленькому вогні протягом 40-50 хвилин.
Що таке фермент для сиру?
Хімозин, або реннін — фермент класу гідролаз, який виробляється в шлункових залозах ссавців, зокрема людини. У жуйних тварин виробляється залозами сичуга (4-го відділу шлунка), звідси одна з його тривіальних назв — сичужний фермент.
Чому сир плавиться?
Багато рецептів страв з сиром передбачають термічну обробку. При цьому сир плавиться, і його смак трохи змінюється — зазвичай, стає більш насиченим. Це відбувається через те, що випаровується вода, як наслідок, підвищується концентрація солі і жирів. Кеш
Пробую зробити сир з ферментом без закваски …
Сир – це ферментований харчовий продукт. Він виходить, коли цукор у молоці (лактоза) перетворюється на молочну кислоту під дією бактерій. Штами …