Скільки градусів в вині?
ВиноРедагувати Вино́ (від лат. vinum) — напій отриманий шляхом повного або часткового алкогольного бродіння, попередньо роздавленого свіжого винограду або виноградного сусла. Кількість алкоголю внаслідок бродіння має складати не менше 8,5 % об.
Скільки градусів в червоному вині?
Червоне: легке, скажімо, Блауфранкіш, подавайте при температурі 13-16, а більш потужне, як-от Cuvée (Кюве) – 16-18 градусів за Цельсієм. До слова, радимо відкоркувати червоне приблизно за годину до подачі, аби вино «подихало».
Що робити з вином після бродіння?
Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.
Від чого залежить і як перевірити, скільки градусів у вині …
Для цього способу потрібно придбати віномер – прилад, який визначає кількість спирту у вині і брагу. Вартість його невелика, близько 300 гривень, але він дозволить більш точно відповісти на питання: «Скільки градусів в вашому вини?» Докладна інструкція із застосування даного приладу …