При розподілі туші для промислової переробки сортів не виділяють. Загальний вихід м'яса і сала в кінській туші становить 80-84, кісток – близько 20%. При забої коней одержують субпродукти – язик, печінку, нирки, серце, мозок, голову, легені, а також цінну шкіряну сировину, кіанське волосся і копитний ріг.
Як називається м’ясо з коня?
Конина — м'ясо коней при вживанні в їжу.
Хто першим приручив коня?
Дослідження від лютого 2017 року встановило, що коней уперше одомашнили представники ботайської культури на території сучасного північного Казахстану, що в Середній Азії.
Яка максимальна швидкість у коня?
Максимальна швидкість чвалу може сягати у коней, зебр, віслюків, антилоп 50-60 км/год, куланів та вилорогів — 70 км/год, гепардів — 100—110 км/год. Швидкість галопу залежить від породи, рівня тренованості коня і зовнішніх умов (в середньому не більше 250—300 м/хв, на скачках — 1000 м/хв).
Скільки м’яса з одного коня? – Poverbank.co.ua
З одного коня виходить порядку 200–300 кілограмів м’яса. Якщо робити розрахунок у кілограмах, то ціна за баранину – 1 300–1 600 тенге, за яловичину – 1 400–1 800, за конину