Крім білків і жирів до складу жовтка входять полісахариди: маноза, галактоза і глікоген. Маноза зв'язана з вітеліном і ліве- тином, галактоза — з лецитином і церебразидами. Жовток свіжознесеного яйця містить глікоген.
Що є в жовтку яйця?
Яєчний жовток – джерело вітамінів і мінералів , які мають величезне значення для нормального функціонування людського організму. Важливо знати , що ця частина яйця – багате джерело органічних кислот , таких як фолієва кислота , олеїнова , лінолева , пальмітинова і стеаринова кислоти. КешСхожі
Що входить до складу курячого яйця?
Пташине яйце складається з жовтка, білка, шкаралупи та оболонок (надшкаралупної, підшкаралупної, білкової і жовткової), на частку яких припадає відповідно 32 %, 56 % та 12 % від ваги яйця. Це співвідношення змінюється залежно від виду птиці і ваги яєць не однаково.
Скільки білку в яєчному жовтку?
Вміст протеїнів у 100 г яєчного білка будь-яких яєць (курячих, перепелиних, гусячих) приблизно однаковий – 11,55 г, а в яєчних жовтках – 16,25 г.
Яйце (їжа) — Вікіпедія
Яйце складається з білка та жовтка. Жовток містить білки, а також жири й холестерин. Жири, які є в жовтку, в основному поліненасичені і тому не є шкідливими. Білок складається на 90 % з води, на 10 % з білків, не містить холестерину і практично не містить жирів. Будова яйця і …