Стільниковий мед в народі називають соти. Вони є найкориснішими та найдорожчими з усіх різновидів бджолиної продукції. Їх цінність у тому, що тут мед зберігається у природній восковій упаковці, без втручання людини. Під час регулярного приймання соти зміцнюють ясна.19 серп. 2006 р.
Як називаються соти з медом?
Бджоли́ні стільники́, також щільники́ (походження слів неясне: може бути пов'язане і з стіл, і з стелити, і з щілина, і з стіна) — листи, утворені чашечками з воску, що їх бджоли й оси роблять для зберігання запасів меду та перги, вирощування потомства, і перебування дорослих комах.
Чому мед такий солодкий?
До складу меду входять 300 різних речовин! Найбільший відсотковий вміст припадає на вуглеводи фруктозу (до 53 %) та глюкозу (до 44 %), саме ці сполуки дають змогу відчути нам солодкий смак меду. Окрім них до складу меду входять й інші вуглеводи, наприклад мальтоза чи сахароза.
Де бджоли роблять мед?
Мед, який ми купуємо у магазинах – продукт, вироблений бджолами (хоча, наприклад, джмелі теж виробляють мед). Медоносні бджоли попередньо роблять воскові стільники в затишних куточках, наприклад в дуплах дерев. Бджоли можуть жити і в спеціальних вуликах, які будують для них бджолярі.
Бджолині — Вікіпедія
Бджоли́ні (Apidae) — родина жалких комах ряду перетинчастокрилих. Тіло довжиною 0,5—5 см. Мають хоботок, утворений нижньою щелепою та нижньою губою; між грудьми з черевцем короткий проміжний сегмент; перший членик задніх лапок розширений і потовщений; у багатьох родів тіло густо опушене. Відомо близько 30 тис. видів бджолиних, поширених …