Треба нагріти духовку до 60-80-ти градусів за Цельсієм, викласти насіння на деко в один шар та помішувати його кожні 30 хвилин, аби воно не пригоріло. Також необхідно лишити дверцята причиненими, щоб всередині добре циркулювало повітря. Швидкий метод сушіння може призвести до того, що насіння трохи підсмажиться.
Як смажити гарбузове насіння в духовці?
- Прогрійте духовку до 180 градусів
- У разі якщо насіння дуже маленькі, температуру можна підняти до 200 градусів
- Вимиті і висушені насіння складіть в миску, додати туди ж пару ложок рослинного масла і все ретельно перемішайте
- При бажанні на цьому етапі можна додати трошки ваших улюблених спецій
Скільки років можна зберігати насіння гарбуза?
Термін зберігання насіння кавуна, гарбуза, дині, кабачків – від 6 до 8 років. 2 – 3 роки зберігають схожість насіння крес-салату, кропу, моркви, петрушки, ревеню, цибулі.
Як правильно зібрати насіння гарбуза?
Збирати насіння гарбуза можна як з повністю, так і не зовсім дозрілих плодів. А от у перестиглих або таких, що довго лежали після збирання, насіння може почати проростати або навіть псуватись. Гарбуз обережно розрізають гострим, не дуже довгим ножем, виймають насіння. Воно повинно бути білим і щільним на дотик.
Як сушити гарбузове насіння в домашніх умовах: як правильно
Для сушіння в домашніх умовах підійде будь-який сорт гарбуза — кормовий або кухонна. Спочатку необхідно розрізати овоч навпіл і вийняти м’якоть, в якій …