На плиті час варіння яєць різної консистенції після закипання наступний: у мішечок (напіврідкий білок і рідкий жовток) – 3 хвилини; некруто (твердий білок і рідкий жовток) – 6-7 хвилин; круто – 12 хвилин.9 серп. 2021 р.
Як зробити яйце з рідким жовтком?
Якщо вам треба зварити яйце круто (повна готовність, твердий жовток) – це 10-12 хв після закипання. Якщо треба некруті яйця (твердий білок, рідкий жовток), то на це піде 5-6 хв. Якщо ж ви хочете рідкі яйця (або пашот) – їх треба варити 2-3 хв після закипання води. Кеш
Чому жовток густий?
Під шкаралупою розміщений білок, усередині якого знаходиться жовток. Білок вкритий білковою оболонкою. Густина білка неоднакова – безпосередньо під оболонками розміщений шар рідкого білка; внутрішній шар, що оточує жовток – густіший. Кількість густого шару білка є показником якості (свіжості) яйця.
Як називається дефект яєць коли розривається оболонка жовтка і проходить змішування жовтка з білком?
У разі тривалого зберігання може порушуватися цілісність жовткових оболонок і змішуватися білок із жовтком. Цей дефект називають «виливком». Кеш
Жовток — Вікіпедія
Наприклад, жовток у курячому яйці, що завершив своє формування, містить 23% нейтрального жиру, 16% білка, 11% фосфоліпідів, 1,5% холестерин а і 3% мінеральних речовин.