Це жито, ячмінь та пшениця, про вміст глютену в яких, ми знаємо напевно. На підставі цих знань можна зробити висновок: глютен є в традиційному хлібі, а також у всіх видах продукції з додаванням пшеничного або житнього борошна.3 вер. 2020 р.
Який хліб не містить глютену?
Хліб і випічка теж може не містити глютена, якщо вона виробляється з бездрожжевого або безглютенового тіста, тобто помелу борошна. Яскравим прикладом може бути цільнозерновий хліб.
Скільки глютену в житньому борошні?
Назва продукту харчування
Назва продукту харчування | Вміст білка на 100 г. | Вміст глютену на 100 г. |
---|---|---|
Пшеничне борошно | 10 – 14 г | 3 – 5 г |
Ячмінь (перловка) | 11 – 12 г | 2.2 – 2.8 г |
Житнє борошно | 9 – 10 г | 2 – 2.5 г |
Овес | 10 – 11 г | 2 – 2.2 г |
Кеш
Де немає глютену?
Глютен не міститься в таких продуктах:
- яйця, м'ясо, риба та морепродукти. …
- рис, гречка, кукурудза, кіноа, амарант та просо, яке очищають та виготовлюють пшоно. …
- бобові: сочевиця, нут, горох, квасоля та соя не містять глютену;
- насіння, горіхи, фрукти та овочі;
- масла та тваринні жири.
Повний список продуктів, в яких міститься глютен
Злаки займають лідируючу позицію за змістом клейковини: 1. пшениця, ячмінь, жито, овес; 2. блюда і напівфабрикати, зроблені із злаків: каші, висівки, хлібобулочні вироби, будь-яка випічка, хлібці, макарони. Усі продукти харчування, напої, соуси, в яких є присутнім борошно, …