Як чистити лопух

Коли і як заготовляти корінь лопуха?

Заготівля Заготовляють корені рослин першого року життя восени (вересень — жовтень), а другого року — рано навесні, на початку відростання (квітень), її викопують лопатами, очищують від землі, обрізують надземну частину і тонкі корені та відразу промивають у холодній воді.

Як правильно прикладати листя лопуха?

На стопку поставити каструлю з гарячою водою. Хворий суглоб одразу змастити олією і прикласти вже теплу стопку з листя лопуха пухнастою стороною до суглоба. Зверху обмотати целофаном і вовняною хусткою. Узимку так само можна використовувати сухе листя, розмочивши його в гарячій воді.

Як правильно заварювати корінь лопуха?

Правильно заварювати корінь лопуха слід так: Спосіб приготування: 10 г (2 ст. ложки) коренів залити 200 мл кип'яченої води (85 °С – 95 °С), нагрівати на киплячій водяній бані при частому помішуванні протягом 30 хвилин.

ЛИСТЯ ЛОПУХА: ЛІКУВАННЯ ТА ХАРЧУВАННЯ
1. Ложку подрібнених висушених листочків лопуха покласти в термос і залити окропом. Через дві години відвар готовий – пити потрібно по 1/3 склянки двічі на день, одночасно прикладаючи примочки на хворе місце. 2. Дві ложки листя залити 250 мл води й варити на слабкому вогні 15 хв.

Related Post

Продуло вухо як лікувати в домашніх умовахПродуло вухо як лікувати в домашніх умовах

Що робити якщо продуло вухо? Спробуйте покласти теплий компрес на вухо або прийняти гарячий душ. Душ протягом щонайменше 5-10 хвилин може допомогти проникненню пари в слуховий прохід і принесе полегшення.

Як підключити принтер до ноутбука через WPS: покрокова інструкціяЯк підключити принтер до ноутбука через WPS: покрокова інструкція

Сучасні принтери мають найчастіше широкий спектр функцій і можливостей, що дозволяють спростити життя користувачам. Одним із таких способів підключення є використання технології WPS. WPS (Wi-Fi Protected Setup) – це простий

Як консервувати гриби в автоклавіЯк консервувати гриби в автоклаві

Що можна закривати в автоклаві? Перелік можливих консервів, які піддаються обробці в автоклаві, доволі великий. Можна маринувати гриби, закривати овочеві добавки (квасолю, кукурудзу), робити овочеві консерви, створювати томатні соуси та