Як пом якшити жорстке м’ясо?
Якщо ви купили не найвдаліший шмат м'яса, додайте до бульйону ложку оцту і варіть м'ясо на мінімальному вогні. Також можна додати кілька ложок лимонного соку. Кислота розм'якшить м'ясні волокна і м'ясо стане більш м'яким. Також до бульйону можна додати чайну ложку соди.
Коли солити м’ясо при Жарці?
Солити м'ясо при тушінні за 7–10 хвилин до готовності. Якщо це зробити раніше, воно буде жорстким. При смаженні м'яса додавати сіль можна лише після утворення щільної золотистої скоринки (приблизно за 3 хвилини до готовності).
Як висушити мясо в домашніх умовах?
Існують рекомендації, за якої температури сушити м'ясо в сушарці для овочів і фруктів:
- Риба – використовуйте температуру 50-60 ° С протягом 6-8 годин.
- Курка та інший птах – 70 ° С на 5-6 годин або 50-55 ° С на 10-14 годин.
- Свинина та інше м'ясо тваринного походження – 60-65 ° С протягом 12-14 годин.
В’ялене м’ясо – види, способи, як зробити вдома — УНІАН