Як підстригати ожину

Обрізку ожини, що стелиться, проводять восени, повністю вирізаючи пагони, які вже плодоносили. Розподіляють молоді та дворічні гілки підв'язкою на шпалері: з одного боку намотують на дріт однорічну поросль, з іншого — гілки, що плодоносять. Здорові пагони не ламаються й не ушкоджуються під час скручування.14 січ. 2022 р.

Коли Обризати ожину?

Найчастіше ожину обрізають навесні, відразу після снігів та заморозків. Бруньки при цьому ще не мають вибиватися назовні. Також важливо займатися обрізанням куща восени. Робити це потрібно після збирання врожаю.

Що можна зробити з ожини в домашніх умовах?

Цю ягоду можна заготовляти на зиму так само, як і малину – варити варення (звичайне і п'ятихвилинку в один захід), конфітюр, повидло. Все дуже смачно й дуже корисно. Проте найбільше мені подобається саме джем.

Що можна спекти з ожини?

Зі свіжих плодів ожини варять варення, компот, джем, мармелад, роблять начинку для пирогів і тортів. А ще з ожини виходять дуже смачні настоянки, наливки та вино.

Садова ожина: посадка й догляд, фото, опис вирощування з …
Садова ожина– чагарник або чагарникова ліана з багаторічним кореневищем і гнучкими стебловими пагонами, вкритими …

Related Post

Що приготувати з брусницеюЩо приготувати з брусницею

Брусниця – ягода з величезним вітамінним запасом, яка смачна і корисна в будь-якому вигляді. Тому її консервують, варять компоти та варення, сушать, мочать і навіть солять. Брусниця стане в нагоді

Як створити елегантний низький пучок: Підручник з крок за кроком інструкціямиЯк створити елегантний низький пучок: Підручник з крок за кроком інструкціями

Низький пучок – це універсальна зачіска, яка ідеально підходить для будь-якого випадку – від повсякденних справ до важливих заходів. Вона виглядає елегантно, стильно та привертає увагу. Однак, щоб створити ідеальний

Салат з курячою грудкою простою та пекінською капустоюСалат з курячою грудкою простою та пекінською капустою

Як приготувати салат з курячою грудкою? Процес приготування Копчену курячу грудку розберіть на невеликі шматочки. Огірок наріжте соломкою. Зелень дуже дрібно порубайте ножем. Яйця зваріть круто, остудіть і дрібно наріжте.