Зміст:
Індичка – це птах з ніжним та соковитим м'ясом, який стає чудовим та святковим частуванням для всієї родини. Однак приготування індички може виявитися занадто довгим і складним процесом. Вірне приготування індички – це мистецтво, тому що м'ясо має бути соковитим, ніжним та пронизаним ароматами спецій.
Секрет приготування індички полягає в тому, щоб правильно вибрати птицю, а потім провести процес замочування, щоб м'ясо стало ніжнішим та смачнішим. Не забудьте також врахувати, що приготування індички вимагає деяких додаткових зусиль, оскільки цього птаха потрібно приготувати цілком або у великих шматках, а потім тривалий час запікати в духовці, щоб досягти ідеального результату.
Існує кілька основних способів приготування індички: запікання, смаження та гасіння. Вони відрізняються за часом приготування та використовуваним способом приготування. У будь-якому випадку, приготування індички – це процес, який вимагає уважності та дозволяє отримати в основі різноманітні соуси та приправи, завдяки яким страва стане по-справжньому смачною та ароматною.
Назва | складові | Кількість | Час приготування |
---|---|---|---|
Індичка зі сметаною | Індичка, сметана, цибуля, часник, спеції | 1 індичка, 200 г сметани, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, за смаком спеції | 3:00 |
Індичка в медовому соусі | Індичка, мед, соєвий соус, кетчуп, часник, спеції | 1 індичка, 100 г меду, 50 г соєвого соусу, 50 г кетчупу, 3 зубчики часнику, за смаком спеції | 2 години |
Скільки варити Індічку?
Залежно від розмірів, зазвичай індичку варять близько години в режимі гасіння, а для великих шматочком, то близько 2 годин.
Скільки варити 1 кг індички?
Викласти шматки індички у каструлю, дочекатися закипання води. Додати сіль (на кожний кілограм індички 1 столова ложка солі), перець горошком. Філе індички варити 30 хвилин, індичку на кістці 40 хвилин.
Скільки варити філе індички для дитини?
Зазвичай прикорм починається з пюре з індички – для цього невеликий шматочок м'яса відварюють. 1 година, Перекладають в блендер і збивають до однорідної консистенції, додаючи трохи води. Якщо м'ясо для варіння відразу опускати в окріп, можна досягти більшої соковитості страви.
Як зрозуміти, що м'ясо індички готове?
Готувати повільно
- Проткніть товсту частину тушки довгим гострим ножем. Якщо виділяється прозорий сік – м'ясо готове. Майте на увазі, що це не найнадійніший спосіб.
- Використовуйте кухонний термометр. Якщо в товстій частині тушки температура досягла 75-80 градусів – м'ясо готове.