Як правильно готувати гриби гливи?
Гливи промити, зрізати грубі ділянки і нарізати середніми шматочками. Викласти нарізані гриби до овочів на сковороду і смажити 20 хвилин, часто помішуючи. Потім додати сметану і спеції, протушкувати гриби ще 5 хвилин і вимкнути вогонь. Подавати гливи зі сметаною з рубаною зеленню.
Як швидко замаринувати гливи?
Швидко мариновані гливи
- Гливи чистите, миєте, струшуєте зайву воду
- Варите маринад у пропорції на 1 л води: 150 мл 6% оцту або 120 мл 9% оцту (розчин має бути відчутно квасним але не разючим) …
- Маринад заварюєте і як закипів – опускаєте помиті гливи. …
- Відціджуєте. …
- Перед подачею додаєте тонко накраяної цибульки, олії.
Скільки потрібно готувати гливи?
Після закипання води, варити гливи протягом 15-20 хвилин при помірному вогні. Час варіння може зрости до 25 хвилин, якщо гриби дуже великі.
Як солити гриби – 7 правильних рецептів
Рижики – це ароматні і смачні лісові гриби, які є хорошим вибором для зимової консервації. Багато вважають за краще солити їх сирими, але гарячий спосіб дозволить зберегти їх приємний колір.