Виноград перебрати, розчавити в емальованому посуді, накрити марлею і залишити на 3 дні, не забуваючи помішувати ягідну масу 2-3 рази на добу. Процідити, віджати сік, що утворився, в бутель, додати 1\3 цукру, перемішати, закрити водяним затвором і залишити бродити в теплому місці на 1-2 місяці.10 жовт. 2022 р.
Що можна зробити з домашнього винограду?
Способи його використання різноманітні: можна додавати в чай замість цукру, можна використовувати для приготування десертів, полити морозиво, сирну масу, вареники чи млинці.
Що робити з вином після бродіння?
Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.
Скільки цукру додати до винограду?
Домашнє вино: інгредієнти ягоди винограду – 10 кг; цукор – 50-200 гр на літр соку; вода – до 500 мл на літр соку (в окремих випадках). Кеш
Домашнє вино з винограду: рецепт приготування | Новий канал
Перед початком роботи над домашнім вином підготуйте усі ємності, в яких буде проходити приготування. Вони повинні бути вимиті та висушені. Промийте усі барила, пляшки та відра кип’яченою водою, а потім витріть насухо. Не використовуйте ємності, у яких раніше зберігалося молоко. Їх …