Увігнута поверхню поля кришки повинна бути пружною і при невеликому зусиллі з внутрішньої сторони повинна прогинатися, набираючи початкової форми після зняття зусилля. Звертайте увагу на лакове покриття на внутрішній і зовнішній поверхні кришок. Воно повинно бути рівномірним, суцільним і гладким, без тріщин і міхурів.
Скільки потрібно стерилізувати кришки для консервації?
Стерилізація у духовці. Кришки просто розкласти. Потім треба помістити деко на нижню поличку в духовку та включити її розігріватись до 180 градусів для електричних духовок та 150 градусів – для газових. Можна використати й решітку. Стерилізуйте банки 20 хвилин.
Як стерилізувати кришки для консервування?
Стерилізація кришок Ретельно вимийте кришки харчовою содою, а потім прокип'ятіть їх в каструлі. Металеві кришки стерилізуйте близько двох хвилин, а для пластикових достатньо 15-20 секунд. Після стерилізації не торкайтеся руками отвору банок, а консервацію заливайте або накладайте у гарячі банки.
Як стерилізувати залізні кришки?
Спочатку необхідно промити кришки в мильному чи содовому розчині. У невеликій каструльці доводимо до кипіння воду, опускаємо кришки і кип'ятимо мінімум 15 хвилин. Після кип'ятіння їх необхідно акуратно дістати – у жодному разі не опускаємо у воду руки. Для цього потрібно використовувати спеціальні щипці. Кеш
Як вибрати кришки для консервації | Все буде добре
Це не проста капронова кришка, а спеціальна – для консервації. На ній зазвичай пишуть «термокришка» або друкують коротку інструкцію з використання. Багато хто думає, що їх можна використовувати тільки після розгерметизації банки, проте це не так. Не потрібні жодні консервувальні …