Можна також спробувати вибрати солодку диню "на дотик". Якщо злегка натиснути пальцями на шкіру, диня повинна злегка пружинити. Якщо вона жорстка, значить ще недостигла і буде несмачною. Якщо ж навпаки пальці сильно провалюються, значить диня перезріла і скоро зіпсується.
Як зрозуміти чи достигла диня?
Натисніть на диню При натисканні стигла диня не повинна бути занадто жорсткою або дуже м'якою. Стиглий плід злегка пружинить після натискання, а при стукоті видає глухий стукіт. Шкірка в ньому насилу проколюється нігтем, а м'якоть досить тверда. Кеш
Як вибирати дині?
Дозрілий овоч буквально пахне. Натисніть на шкірку – у хорошої дині вона в міру пружна, але не занадто м'яка і не дуже тверда. А ось хвостик дині повинен бути злегка м'яким. По дині, як і по кавуну, потрібно хлопнути долонею: якщо звук глухий, вона стигла (у кавунів навпаки – звук повинен бути дзвінким).
Як правильно їсти диню?
Варто запам'ятати три правила споживання дині: Їжте диню лише як самостійну страву. Рекомендується споживати цей плід не раніше ніж через 2-3 години після основного прийому їжі. Можна також з'їсти диню на сніданок. Потрапляючи у шлунок разом з іншою їжею, вона починає в ньому бродити.
Як вибрати смачну диню – ProstoWay
Всі ми полюбляємо солодкий літній фрукт – диню, а знаючи секрети як вибрати стиглу, у вас на столі в сезон буде лише якісна стигла диня.