Як зберегти олію в домашніх умовах?
У всіх рослинних олій є три ворога: це світло, кисень і тепло. Саме тому зберігати їх потрібно в щільно закритих ємкостях і далеко від джерел тепла і світла, оскільки на світлі губляться її численні і корисні властивості. Оптимальна температура зберігання – від +8° до +20°С.
Яка олія корисна для смаження?
Найкращим маслом для смаження продуктів, на думку Яни Легези, є розтоплене вершкове масло, саме це масло вважається найбільш екологічним і корисним. Відмінність топленого масла від звичайного в тому, що у випадку приготування топленого масла з вершкового масла витоплюють білки, цукор і воду, залишаючи молочний жир.
Як очистити олію в домашніх умовах?
Тепер масло можна профільтрувати. Ще краще спочатку виморозити масло в потужному морозильнику при температурі не вище 15°С, а потім профільтрувати, так ми видалимо ще й залишки води. Зберігати масло найкраще в налитих доверху темних пляшках, герметично закупорених, без доступу світла, у прохолодному місці.
Яку рослинну олію обрати для споживання – пресовану, холод…