Що робити з молодими шишками?
Молоденькі зелені шишки містять у собі практично всі групи вітамінів, а ще кальцій, магній, калій, фосфор, ефірні олії й ліпіди, олеїнову кислоту. За умови розумного застосування вони приносять організму величезну користь. З шишок роблять відвари, виготовляють різноманітні настоянки та навіть варять варення.
Що робити з сосновими шишками?
З шишок роблять відвари, виготовляють різноманітні настоянки та, навіть, варять варення. Вони підвищують імунітет, покращують кровообіг, зміцнюють судини та рятують від інсульту та інфаркту, нормалізують артеріальний тиск, прискорюють обмін речовин.
Як настоювати шишки?
Для цього потрібно зібрати свіжі, не пошкоджені шишки, ретельно промити їх і подрібнити. Потім шишки слід залити кип'ятком і настояти протягом 3-4 годин. Після цього настій потрібно процідити і можна вживати.
10 способов применения шишек дома и на огороде Selo.Guru …
Шишки — настоящее чудо природы, обладают целым рядом полезных свойств благодаря содержащемуся в них танину, смоле, аскорбиновой кислоте, наличию витамин В, К, Р, магния, фосфора, кальция …