Свіжу моркву натерти, акуратно нарізати перець і цибулю, з помідорів віджати сік. Інгредієнти змішати, влити в суміш оцет, висипати сіль та цукор, варити приблизно годину. Після цього додати інгредієнти, що залишилися, рослинну олію і готувати ще приблизно 15 хвилин. Розкласти у чисті банки, закатати кришками.
Як зберігати моркву в домашніх умовах?
Температура льоху чи підвалу, де зберігатиметься морква, має бути в межах -2… +2°C, вологість повітря 90-95%. Ще у підвалі має бути достатня, але не дуже інтенсивна вентиляція, адже за великої кількості повітря коренеплоди почнуть проростати.
Як зберегти моркву на зиму в банках?
Моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці й шарами помістити в скляні банки. Кожен шар пересипається кухонною сіллю. Зберігається така морквина в холодильнику до півроку.
Яку моркву можна сіяти на зиму в Україні?
Для посіву під зиму підходять ранні сорти, холодостійкі та стійкі до стрілкування, наприклад, «Вітамінна-6», «Шантане-2461», «Лосиноостровська-13», «Нантська-4» або «Незрівнянна». Насіння потрібно на чверть більше, ніж для весняному посіві, – звичайне свіже, що не піддавалося попередній обробці.
Морква на зиму – 22 рецептів, як приготувати покроково з …
Морква на зиму, смачні покрокові рецепти з фото та відео. Морква на зиму, як приготувати в домашніх умовах, прості рецепти українською мовою.