Як правильно зберігати виноград на зиму?
Найкраща температура для зберігання винограду в приміщенні підвального типу — це від 0 до 8 градусів, вона повинна бути однією і тією ж у весь період зберігання. В місці зберігання має бути сухо і не бути світла. Вологість не повинна бути більше 70%. також дбають про вентиляцію.
Де потрібно зберігати виноград?
У холодильнику виноград краще зберігати в пластикових контейнерах, не накриваючи їх кришкою. Або ж можна просто покласти грона на плоске блюдо. Якщо ви вирішили зберігати виноград при кімнатній температурі, повісьте гроно так, щоб воно не торкалося будь-яких інших поверхонь, інакше процес гниття може пришвидшитись.
Скільки часу треба стерилізувати компот з винограду?
Скільки часу варити компот з винограду Для цього потрібно вибрати каструлю, в яку поміщається трилітрова банка і можна залити рідину до її половини. На дно обов'язково викладіть рушник, щоб вона не тріснула. Після закипання стерилізуйте компот з винограду 15 хвилин. Потім одразу закривайте кришками.
Як зробити баклажани по-грузинськи в банках – простий …
Часник пропустити через прес. Отриману масу перелити у каструлю з густим дном, додати оцет, сіль, цукор та рослинну олію. Довести до кипіння і додати баклажані. Варити на помірному вогні …